Laos

FOOLHAPE – bioaktiivne

11.00

Bioaktiivsed foolhappe kapslid aitavad kaasa normaalsele vereloomele, homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele, psühholoogilistele funktsioonidele, immuunsüsteemi normaalsele talitusele ja väsimuse ning kurnatuse vähendamisele.

Kirjeldus

PÄEVANE ANNUS SISALDAB

1 -2 kapslit

%NRV*

Foolhape (kaltsium-L-metüülfolaat)

400-800 µg

200-400%

% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele (NRV – Nutrient Reference Value)

FOOLHAPE

aitab kaasa normaalsele vereloomele, toetab psühholoogilisi funktsioone ja immuunsüsteemi normaalset talitust. Lisaks aitab foolhape vähendada väsimust ja kurnatust.

B-vitamiinide rühma kuuluv foolhape toimib sünergias teiste B-vitamiinidega – eriti koos B12-vitamiiniga. Kuigi foolhapet leidub paljudes toiduainetes, kaob see kehast kergesti. Mõnede allikate kohaselt peetakse foolhapet ka aju vitamiiniks.

Foolhappevaeguse ohus on rohkem rasedad, vanemad inimesed, alkoholi liigtarvitajad ja erinevate tervisehäirete, kurnatuse ja väsimuse all kannatavad inimesed.

Bioaktiivne foolhape aitab kaasa:

  • normaalsele vereloomele,
  • homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele,
  • psühholoogilistele funktsioonidele,
  • immuunsüsteemi normaalsele talitusele
  • väsimuse ja kurnatuse vähendamisele.

 

KOOSTISOSAD: mahuaine: riisijahu, glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), kaltsium-L-metüülfolaat (vitamiin B9, foolhape).

MANUSTAMINE:  1 kuni 2 kapslit päevas peamise söögikorra ajal. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas.

SÄILITAMINE: Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 65 g

Foolhape ja folaat – kas need on üks ja sama?

Mõisted “foolhape” ja “folaat” ei tähenda ühte ja sama. Folaat on üldine termin, mida kasutatakse erinevate B9-vitamiini vormide kirjeldamiseks nagu foolhape, tetrahüdrofolaat (THF), dihüdrofolaat (DHF), 5-, 10-metüleentetrahüdrofolaat (5, 10-MTHF) ja 5-metüültetrahüdrofolaat (5-MTHF).

  • Foolhape. Foolhape on folaadi sünteetiline (st foolhapet toiduainetes looduslikult ei esine) vorm, mida kasutatakse foolhappega rikastatud toiduainetes nagu pastatoodetes, riisis, leivas ja osades hommikusöögihelvestes ja toidulisandites.

  • Folaat. Folaat esineb ka looduslikult ja seda leidub enim just roheliste lehtedega köögiviljades (nagu spargel, brokoli, brüsseli kapsas, spinat jne), puuviljades ja marjades (nagu avokaado, banaan, greip, apelsin, papaia, vaarikas, maasikas), kaunviljades (nagu kikerherned, herned, aeduba, munguba, sojauba, valge uba), köögiviljades (nagu peet, porgand, lillkapsas, seller, mais, okra, tomat, kaalikas), teraviljades (nagu täisteravili, bulgur-nisu, nisuidud), aga ka mereandides ning pähklites ja seemnetes.

Miks toidulisandid ja rikastatud toiduained sisaldavad foolhapet, mitte folaati?

Toiduainete rikastamine on protsess, mille käigus lisatakse toidule vitamiine ja mineraalaineid. Kuna foolhape on kuumastabiilsem kui looduslik folaat, mis kuumuse ja valguse toimel kergesti laguneb, siis sobibki just foolhape paremini kasutamiseks nii toidulisandites, kui ka rikastatud toiduainetes.

Foolhape raseduse ajal

Foolhapet peetakse äärmiselt oluliseks terve beebi arengu toetamise seisukohalt nii raseduse ajal, kui ka alles rasedust planeerides. Seega peaks naine raseduse ajal või enne lapseootele jäämist sööma tasakaalustatult ja rohkesti looduslikult folaati sisaldavaid toiduaineid. Enamikul naistest on siiski väga raske saada soovitatud päevast foolhappe kogust ainult toiduga ning seetõttu võib paljudel juhtudel olla soovitatav tarbida lisaks foolhappe toidulisandeid või foolhappega rikastatud toiduaineid.

Miks on üks parimaid foolhappe vorme just L-metüülfolaat?

L-metüülfolaat ehk metüülitud folaat on folaadi aktiivne vorm, mida keha saab kohe kasutama hakata. Samuti on see ka üks ohutuimaid, stabiilseimaid ja bioefektiivseimaid loodusliku foolhappe vorme, mida sisaldavad näiteks ka rohelised lehtköögiviljad. L-metüülfolaat, mis on kombineeritud kaltsiumisoolaga imendub kehas stabiilsemalt, kui L-metüülfolaat kombineerituna glükoosamiinisoolaga.

Foolhappe soovituslik päevane tarbimine ehk foolhappe tarbimise ülempiirid

Kuna foolhape toidulisanditest ja rikastatud toiduainetest imendub kehas suuremal määral (väidetavalt kuni 85%), kui looduslikest toiduainetest pärit folaat (keskmiselt kuni 50%), siis peab seda foolhappe toidulisandite tarbimisel arvesse võtma.

National Institutes of Health (NIH) andmetel on toidulisanditest või rikastatud toiduainetest saadava foolhappe aktsepteeritav ülemine tarbimistase:

  • Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: andmed puuduvad
  • 7–12 kuud: andmed puuduvad
  • 1-3 aastased: 300 mcg
  • 4-8 aastased: 400 mcg
  • 9-13 aastased: 600 mcg
  • Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 800 mcg
  • Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 800 mcg
  • Täisealised 19 + aastased naised: 1000 mcg
  • Täisealised 19 + aastased mehed: 1000 mcg
  • Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
  • Rasedad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
  • Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
  • Imetavad emad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg

Foolhape ja selle koosmõju ravimitega

Foolhape võib häirida teiste ravimite mõju ja ka vastupidi, osade ravimite sisaldus veres võib mõjutada foolhappe imendumist. Seega räägi enne foolhappe toidulisandite tarbimist oma arsti või apteekriga.

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid

Võrdle tooteid

FOOLHAPE – bioaktiivne removeC Vitamiin , L- askorbiinhape removeRed Reishi – Ganoderma removeASHWAGANDHA – KSM 66 removeECOBIOTIC probiootikum removeMAGNEESIUM GLÜTSINAAT – bioaktiivne remove
NameFOOLHAPE – bioaktiivne removeC Vitamiin , L- askorbiinhape removeRed Reishi – Ganoderma removeASHWAGANDHA – KSM 66 removeECOBIOTIC probiootikum removeMAGNEESIUM GLÜTSINAAT – bioaktiivne remove
Pilt
Hinnang
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hind11.0012.0018.0018.0021.0023.00
Saadavus1 laos
Lisa ostukorvi

Lisa korvi

Lisa korvi

Lisa korvi

Lisa korvi

Vali

Lisa korvi

Toote lühikirjeldusBioaktiivsed foolhappe kapslid aitavad kaasa normaalsele vereloomele, homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele, psühholoogilistele funktsioonidele, immuunsüsteemi normaalsele talitusele ja väsimuse ning kurnatuse vähendamisele.C-vitamiin e. 100% L- askorbiinhape aitab vähendada väsimust, suurendab raua imendumist, aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele ning kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ja igemete normaalsele talitlusele.Ida-Aasiast pärinev punane Red Reishi seen e. Ganoderma toetab ja tasakaalustab kõikide organismisüsteemide normaalset funktsioneerimist, sealjuures üldist tervist ja füüsilist jõudu. Jahvatatud seenepulber soodustab und ja vähendab väsimust, annab energiat ning aitab kaasa keha puhastamisele.
Ashwagandhal (Withania somnifera) on adaptogeensed omadused, mis aitavad luua organismis tasakaalu ja toetada vastupanuvõimet stressi korral. Ashwagandha aitab kaasa emotsionaalsele tasakaalule ning vaimsele ja füüsilisele heaolule. Lisaks toetab ashwagandha nõrkuse, kurnatuse, väsimuse ja keskendumisraskuste korral. Soodustab uinumist ja lõõgastumist.  
ECOBIOTIC on kaheteistkümne erineva inimspetsiifilise piimhappebakteritüvega probiootikum,mis toetab soolestiku mikrofloorat ning osaleb aktiivselt toitainete lõhustamises ja imendumises.
Magneesium aitab kaasa normaalsele närvisüsteemi talitlusele ja psühholoogilistele funktsioonidele. Magneesium aitab kaasa ka normaalsele lihaste tööle, valgusünteesile, energiavahetusele ning vähendada väsimust ja kurnatust. Lisaks aitab magneesium hoida luid ja hambaid. Ecoshi bioaktiivne magneesium glütsinaat + vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat) on hästi imenduv. Lisaks on magneesiumi kapslid vähem töödeldud, kui tavapärased magneesiumi tabletid.
Tootekirjeldus
PÄEVANE ANNUS SISALDAB
1 -2 kapslit
%NRV*
Foolhape (kaltsium-L-metüülfolaat)
400-800 µg
200-400%
% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele (NRV – Nutrient Reference Value)

FOOLHAPE

aitab kaasa normaalsele vereloomele, toetab psühholoogilisi funktsioone ja immuunsüsteemi normaalset talitust. Lisaks aitab foolhape vähendada väsimust ja kurnatust.
B-vitamiinide rühma kuuluv foolhape toimib sünergias teiste B-vitamiinidega – eriti koos B12-vitamiiniga. Kuigi foolhapet leidub paljudes toiduainetes, kaob see kehast kergesti. Mõnede allikate kohaselt peetakse foolhapet ka aju vitamiiniks. Foolhappevaeguse ohus on rohkem rasedad, vanemad inimesed, alkoholi liigtarvitajad ja erinevate tervisehäirete, kurnatuse ja väsimuse all kannatavad inimesed.

Bioaktiivne foolhape aitab kaasa:

  • normaalsele vereloomele,
  • homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele,
  • psühholoogilistele funktsioonidele,
  • immuunsüsteemi normaalsele talitusele
  • väsimuse ja kurnatuse vähendamisele.
  KOOSTISOSAD: mahuaine: riisijahu, glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), kaltsium-L-metüülfolaat (vitamiin B9, foolhape). MANUSTAMINE:  1 kuni 2 kapslit päevas peamise söögikorra ajal. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas. SÄILITAMINE: Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest. TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 65 g

Foolhape ja folaat – kas need on üks ja sama?

Mõisted “foolhape” ja “folaat” ei tähenda ühte ja sama. Folaat on üldine termin, mida kasutatakse erinevate B9-vitamiini vormide kirjeldamiseks nagu foolhape, tetrahüdrofolaat (THF), dihüdrofolaat (DHF), 5-, 10-metüleentetrahüdrofolaat (5, 10-MTHF) ja 5-metüültetrahüdrofolaat (5-MTHF).

  • Foolhape. Foolhape on folaadi sünteetiline (st foolhapet toiduainetes looduslikult ei esine) vorm, mida kasutatakse foolhappega rikastatud toiduainetes nagu pastatoodetes, riisis, leivas ja osades hommikusöögihelvestes ja toidulisandites.

  • Folaat. Folaat esineb ka looduslikult ja seda leidub enim just roheliste lehtedega köögiviljades (nagu spargel, brokoli, brüsseli kapsas, spinat jne), puuviljades ja marjades (nagu avokaado, banaan, greip, apelsin, papaia, vaarikas, maasikas), kaunviljades (nagu kikerherned, herned, aeduba, munguba, sojauba, valge uba), köögiviljades (nagu peet, porgand, lillkapsas, seller, mais, okra, tomat, kaalikas), teraviljades (nagu täisteravili, bulgur-nisu, nisuidud), aga ka mereandides ning pähklites ja seemnetes.

Miks toidulisandid ja rikastatud toiduained sisaldavad foolhapet, mitte folaati?

Toiduainete rikastamine on protsess, mille käigus lisatakse toidule vitamiine ja mineraalaineid. Kuna foolhape on kuumastabiilsem kui looduslik folaat, mis kuumuse ja valguse toimel kergesti laguneb, siis sobibki just foolhape paremini kasutamiseks nii toidulisandites, kui ka rikastatud toiduainetes.

Foolhape raseduse ajal

Foolhapet peetakse äärmiselt oluliseks terve beebi arengu toetamise seisukohalt nii raseduse ajal, kui ka alles rasedust planeerides. Seega peaks naine raseduse ajal või enne lapseootele jäämist sööma tasakaalustatult ja rohkesti looduslikult folaati sisaldavaid toiduaineid. Enamikul naistest on siiski väga raske saada soovitatud päevast foolhappe kogust ainult toiduga ning seetõttu võib paljudel juhtudel olla soovitatav tarbida lisaks foolhappe toidulisandeid või foolhappega rikastatud toiduaineid.

Miks on üks parimaid foolhappe vorme just L-metüülfolaat?

L-metüülfolaat ehk metüülitud folaat on folaadi aktiivne vorm, mida keha saab kohe kasutama hakata. Samuti on see ka üks ohutuimaid, stabiilseimaid ja bioefektiivseimaid loodusliku foolhappe vorme, mida sisaldavad näiteks ka rohelised lehtköögiviljad. L-metüülfolaat, mis on kombineeritud kaltsiumisoolaga imendub kehas stabiilsemalt, kui L-metüülfolaat kombineerituna glükoosamiinisoolaga.

Foolhappe soovituslik päevane tarbimine ehk foolhappe tarbimise ülempiirid

Kuna foolhape toidulisanditest ja rikastatud toiduainetest imendub kehas suuremal määral (väidetavalt kuni 85%), kui looduslikest toiduainetest pärit folaat (keskmiselt kuni 50%), siis peab seda foolhappe toidulisandite tarbimisel arvesse võtma.

National Institutes of Health (NIH) andmetel on toidulisanditest või rikastatud toiduainetest saadava foolhappe aktsepteeritav ülemine tarbimistase:

  • Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: andmed puuduvad
  • 7–12 kuud: andmed puuduvad
  • 1-3 aastased: 300 mcg
  • 4-8 aastased: 400 mcg
  • 9-13 aastased: 600 mcg
  • Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 800 mcg
  • Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 800 mcg
  • Täisealised 19 + aastased naised: 1000 mcg
  • Täisealised 19 + aastased mehed: 1000 mcg
  • Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
  • Rasedad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
  • Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
  • Imetavad emad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg

Foolhape ja selle koosmõju ravimitega

Foolhape võib häirida teiste ravimite mõju ja ka vastupidi, osade ravimite sisaldus veres võib mõjutada foolhappe imendumist. Seega räägi enne foolhappe toidulisandite tarbimist oma arsti või apteekriga.

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid
C-vitamiin e. L- askorbiinhape on vees lahustuv oksüdatsiooniprotsesse pidurdav vitamiin. C-vitamiin on võimas säilitusaine e. antioksüdant, mis võitleb vabade radikaalide vastu kaitstes rakke ja kudesid. Praegusel stressirohkel ajal elades peaksime leidma võimaluse C-vitamiini juurde võtmiseks. Eelkõige on C-vitamiin vajalik sidekoe, naha, kõõluste ja kõhre moodustumiseks ning mis eriti tähtis kollageeni sünteesiks. Kollageen on meie naha ja sidekudede tähtis valguline koostisaine, mis aitab säilitada naha ja veresoonte elastsust ja vastupidavust. Kollageen hoiab keha justkui liimina koos ning vooderdab siseelundite, naha ja veresoonte seinu. Kollageeni sisaldavad silelihaskoed, veresooned, seedetrakt, süda, sapipõis, põis, neerud ning lõpetades juuste ja küüntega. Küllaldane kogus C-vitamiini on kvaliteetse kollageeni sünteesi üheks võtmefaktoriks. C-vitamiin:
  • aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele
  • on vajalik kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ning igemete normaalseks talitluseks
  • aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele
  • aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest
  • aitab vähendada väsimust ja kurnatust
  • suurendab raua imendumist
  • aitab kaasa E-vitamiini algvormi taastekkimisele
On tekkinud arvamas nagu C-vitamiinist saab energiat, see ei ole päris õige. Nimelt transpordib C-vitamiin rasvhappeid mitokondritesse ehk raku energiajaamadesse, millel on väsimust peletav mõju. Energiat toodetakse kehas siiski süsivesikutest ja rasvadest. NB! Toidust saadava C-vitamiini omastamist halvendavad – suitsetamine, alkohol, suhkur, antibiootikumid, aspiriin, kortisoon, antibeebipillid, düsbakterioos, reuma ja teised kroonilised haigused, stress ja kauaaegne külmakäes viibimine. TASUB TEADA! KASULIKUD NÄITED: ligikaudu ühe sigareti suitsetamine vähendab 25 mg võrra c-vitamiini kogust, tunniajaline närvilisus hävitab organismis päevase vitamiinidoosi ja tugev vihahoog võib hävitada kuni 2g vitamiini. Manustamine: 2 kapslit päevas koos veega. C-vitamiini manustamine tuleb jagada päeva peale ära ja korraga mitte võtta üle 1 kapsli. Vältida õhtust võtmist, kuna C-vitamiin on stimuleeriva toimega ja võib takistada uinumist. NB! C-vitamiini suured kogused segavad verevedeldajate toimet. Toote kogus: 500mg kapsel, 90 taimset kapslit purgis, netokaal 50g.

Red Reishi – Ganoderma + kibuvits

on väga hea unetuse puhul, annab energiat ja rahustab vaimu. Reishi on iseäranis hea ajutegevuse toetamiseks – kasulik pingelise õppimise ajal toetades mälu, ajutööd ja närvisüsteemi. Reishi seen pärineb Ida-Aasiast ja traditsioonilise Hiina meditsiini järgi teatakse reishit kui “taimede kuningannat” või ” surematuse seene” nime all. Reishi seen kasvab kõrgel mägedes vanade puude küljes või allikate ääres. Red Reishi on väga hea unetuse puhul, annab energiat ja rahustab vaimu. Reishi on iseäranis hea ajutegevuse toetamiseks – kasulik pingelise õppimise ajal toetades mälu, ajutööd ja närvisüsteemi.
Käesoleval ajal on Reishi seene omadusi mitmekülgselt uuritud Jaapani, USA, Prantsusmaa ja Kanada juhtivates meditsiiniasutustes. Reishi seen on suurepärane adaptogeen, mis tasakaalustab ja toetab kõikide organismisüsteemide normaalset funktsioneerimist. Reishi seene kasulikud toimed:
  • toetab hormonaal- ja immuunsüsteemi,
  • vähendab väsimust ja kurnatust,
  • aitab kaasa keha puhastumisel,
  • toetab ja tasakaalustab üldist tervist ja füüsilist jõudu.
Koostisosad: red reishi seen (Ganoderma lucidum e. läikvaabik) kibuvitsa marjapulber (Rosa canina) taimne kapsel (hüdroksülpropüül metüültselluloos). Manustamine: 2 -4 kapslit päevas veega, võib puistada toitudele ja jookidele. Manustada kuuridena. Toote kogus: 90 taimset kapslit, 500 mg kapsel, netokaal 45 g Hiinas kasutatakse ganodermat onkoloogia puhul profülaktikaks ja raviks, ta ei võitle otseselt onkoloogia vastu, tugevdab immuunsüsteemi ja organism hakkab ise võitlema.  

Kirjeldus

PÄEVANE ANNUS SISALDAB
1 – 2 kapslit
Ashwagandha 1,5 % juure ekstrakt
250 – 500 mg
Ashwagandha KSM-66 juure ekstrakt
150 – 300 mg

ASHWAGANDHA

pakub meelerahu, soodustab rahulikku und ning keskendumisvõimet. Toetab närvisüsteemi talitluse tasakaalustumist ja aitab kaasa püsivale energiavahetusele.
Ashwagandha
See taim on üks tuntumaid Rasayana (noorendavaid) abivahendeid ajurveedas. Nii nagu žen-ženn on tuntud Hiina traditsioonides, on aswagandha pikad ja pruunid juured mänginud keskset rolli juba mitmeid tuhandeid aastaid India rahvuslikus meditsiinis. Taim kasvab põõsana peamiselt Indias ja Nepaalis ning tema õied on väiksed ja rohelised, küps vili punakas-oranž, mis sarnaneb väga meile tuntud füüsaliga (Physalis).
Toetab head und ja lõõgastunud olekut
See on üks väheseid lõõgastavaid (mitte stimuleerivaid) adaptogeenseid taimi ning seda on traditsiooniliselt kasutatud heaolu tunde suurendamiseks ja une kvaliteedi toetamiseks. Ashwagandha ladina keelne nimi Withania somnifera on otsetõlkes  «unetekitaja», kuid taime nimi ashwagandha tuleneb siiski sanskriti keelest ja see on kombinatsioon sõnadest «ashva», mis tähendab hobust ning «gandha», mis tähendab lõhna. Selle taime juurel on tugev aroom, mida on kirjeldatud kui hobusele omast. Peamiselt kasutatakse taime organismi tasakaalu viimiseks. Ashwagandha aitab kaasa ka optimaalsele kognitiivsele tegevusele, toetab õppimist ja mälu. Omab üldist noorendavat toimet ning toetab eakate vaimseid funktsioone. KOOSTISOSAD: Ashwagandha (Withania somnifera D.) juure ekstrakt (sisaldab 1,5 % vitanoliide), Ashwagandha (Withania somnifera D.) KSM-66 juure ekstrakt (sisaldab 5 % vitanoliide), glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel). MANUSTAMINE:  1-2 kapslit päevas. Manustada veega. Soovitatud annust mitte ületada. Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Raseduse, rinnaga toitmise ja ravimite tarvitamise korral konsulteerida arsti või apteekriga. Mitte tarvitada koos antidepressantide, diabeedi ja kilpnäärme ravimitega. Ashwagandha võib vähendada beebipillide toimet. SÄILITAMINE: Toodet hoida kuivas, mitte üle 25 °C temperatuuril ning kaitstuna otsese päikesevalguse eest. TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 43 g Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.

Ecobiotic

Ecobiotic on toidulisand, mis sisaldab inimspetsiifilisi piimhappebakterid. mis toetavad soolestiku mikrofloorat ning osalevad aktiivselt toitainete lõhustamises ja imendusmises.

Päevane annus 2 kapslit sisaldab kokku ligi 40 miljardit piimhappebakterit, mis on piisav kogus nn „kasulike“ bakterite konsentratsiooni tõstmiseks organismis. Piimhappebakterite tarbimine aitab peale antibiootikumi kuuri tagada tasakaalu soolestiku mikroflooras ning parandada organismi kaitsemehhanismi. Kasulike bakterite juurde manustamine probiootikumide näol aitab kaasa hea tervise säilitamisele. mahuaine: riisijahu Toodet on soovitav kasutada 2 kapslit päevas tühjale kõhule nt enne magama minekut. Tundliku mao korral 30 minutit enne või peale sööki. Kapsleid manustada veega. Toote kogus: 90 vegetaarset kapslit, 500 mg kapsel, neto 45 g

PÄEVANE ANNUS SISALDAB

3 kapslit

% NRV *

Magneesium (1500 mg magneesiumdiglütsinaadist)

270 mg

72 %

Vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat)

6 mg

429 %

% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele (NRV – Nutrient Reference Value)

MAGNEESIUM GLÜTSINAAT

koos imendumist soodustava bioaktiivse B6-vitamiiniga aitab magneesium kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele. Magneesium ja B6-vitamiin aitavad vähendada ka väsimust ja kurnatust.

Magneesium on inimese organismis üks tähtsamaid mineraale ja seetõttu on ka äärmiselt oluline, et magneesium mida tarbid, oleks kvaliteetne, kontrollitud ja hästi imenduv. 

KOOSTISOSAD: magneesiumdiglütsinaat (magneesium), glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), püridoksaal-5′-fosfaat (vitamiin B6).

MANUSTAMINE: 3 kapslit päevas koos toidu ja klaasitäie veega. Parim aeg magneesiumi manustamiseks on õhtul. Soovitatud annust mitte ületada.

Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi. Hoida lastele kättesaamatus kohas.

SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 59 g

Magneesium ja selle olulisus inimkehale

Magneesiumi peetakse kriitiliselt oluliseks mineraalaineks, mida keha lihtsalt peab saama toidust, kuna organism ei suuda seda ise kuidagi tekitada.

Magneesium osaleb rakujagamise protsessis ja aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule,  närvisüsteemi normaalsele talitlusele, normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele, normaalsele valgusünteesile, normaalsele energiavahetusele, normaalsele lihaste tööle ning väsimuse ja kurnatuse vähendamisele. Lisaks aitab magneesium normaalsena hoida ka luid ja hambaid.

Üks paremini imenduvatest magneesiumi vormidest ongi just magneesium-glütsinaat, seega magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi tabletid ja kapslid ongi just need, mida keha hästi omastada suudab.

Toidulisandis sisalduv magneesium:

  • Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa normaalsele lihaste tööle.
  • Aitab kaasa normaalsele valgusünteesile.
  • Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab hoida luid normaalsena.
  • Aitab hoida hambaid normaalsetena.
  • Osaleb rakujagunemise protsessis.

Toidulisandis sisalduv vitamiin B6:

  • Aitab kaasa normaalsele tsüsteiini sünteesile.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsele valgu- ja glükogeeniainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab kaasa vere punaliblede normaalsele moodustumisele.
  • Aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa hormonaalse aktiivsuse regulatsioonile.

Magneesiumi jaotumine inimkehas ja probleemid magneesiumipuuduse diagnoosimisega

Magneesiumi jaotumine inimkehas. Magneesiumipuudust on meditsiiniliselt raske diagnoosida, sest vere- ja uriiniproovid ei pruugi puudusest alati õiget pilti näidata. Nimelt, vereseerumis leidub kogu keha magneesiumivarudest kõigest vaid 0,8% magneesiumi. Ülejäänud osa jaotub pehmetes kudedes (19%), lihastes (27%) ja valdav enamus luudes (53%). Kuni üks kolmandik luusse talletatud magneesiumist on vahetatav ja kuigi luus sisalduv magneesiumi üldkogus võib olenevalt east muutuda, jääb luu kõige olulisemaks talletatud ja vahetatava magneesiumi piirkonnaks.

Vereanalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Kui magneesiumi kontsentratsioon veres veidikenegi langeb, suureneb oht südamelihase infarktile. Selle ärahoidmiseks võtab keha kõigist oma reservuaaridest, nii luudest, lihastest, rakkudest, kui teistest kudedest magneesiumi vähemaks, et hoida magneesiumitaset veres stabiilsena. Seega, võimaliku magneesiumipuuduse väljaselgitamiseks vereanalüüsi tehes, võibki analüüsi tulemus jääda täiesti normi piiresse, samas, kus rakud ja muud koed võivad magneesiumist täiesti tühjad olla.

Uriinianalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Samuti ei pruugi võimalikust magneesiumi defitsiidist õiget pilti anda uriinianalüüs. Seda just seetõttu, et magneesium uriinis ei ole filtreeritava magneesiumi suure hulga ning muutuva reabsorptsiooni ja sekretsiooni tõttu vastavuses ei tarbitud magneesiumi koguse, ega ka magneesiumi seisundiga organismis. Lisaks sõltub magneesiumi kogus uriinis ka ekstartsellulaarse vedeliku mahust ja kaltsiumi konsentratsioonist plasmas.

Seega ei pruugi ei uriini ega ka vereseerumi magneesiumitase alati peegeldada tegelikku magneesiumi hulka kehas ning magneesiumi defitsiidi diagnoosimisel peaks lähtuma võimalikest riskiteguritest. Enne toidulisandite tarbimist pea nõu ka oma perearstiga.

Magneesiumi defitsiit, selle võimalikud riskitegurid ehk põhjused ja peamised tunnused

Hinnanguliselt ei saa toiduga piisaval hulgal magneesiumi kätte ligikaudu 60% täiskasvanutest. Arvatavasti põhjustavad sellist defitsiiti toitumistavad, tervislikud eripärad, ravimid ja ka tänapäevased põllumajandustehnikad. Nimelt, väidatavalt võib mineraalainete sisaldus köögiviljades olla viimase 100 aasta jooksul vähenenud lausa 80-90% võrra.

Magneesiumipuuduse võimalikud põhjused ja riskitegurid

  • Toitumistavad, nagu näiteks suur limonaadi, alkoholi, kohvi ja töödeldud toiduainete tarbimine.
  • Vaimne ja füüsiline stress.
  • Magneesiumi imendumist mõjutavate ravimite kasutamine (nt diureetikumid, antatsiidid, suukaudsed kontratseptiivid).
  • Teatud tervislikud seisundid.

Magneesiumi defitsiidist võivad märku anda:

  • lihasspasmid ja krambid, samuti jalakrambid ja silmalau tõmblused,
  • unehäired,
  • kõhukinnisus,
  • pinge,
  • väsimus ja nõrkus,
  • torkimistunne või surinad ehk sipelgad kätes ja jalgades,
  • liigne erutuvus, närvilisus ja kalduvus ärevusele.

Magneesiumi imendumine ning magneesiumi tablettide ja kapslite efektiivsus – üks paremini imenduvaid magneesiumi vorme ongi just magneesiumglütsinaat

Vastavalt erinevatele võrdlustele peetakse parima imenduvusega ja omastatavusega magneesiumi vormideks magneesiumtsitraati ja magneesiumglütsinaati ehk laktaati.

Uuringute kohaselt sobib magneesium-glütsinaat (nimetatud ka kui magneesiumdiglütsinaat, magneesium-bisglütsinaat-kelaat ja magneesium-bisglütsinaat), kui üks paremini imenduvaid vorme väga hästi just neile, kellel on soolehäired (nt kõhulahtisus, või kes on läbinud soolevähendus operatsiooni), kuna magneesiumglütsinaat imendub hästi ka erinevatest soole osadest.

Kuigi magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi kapslid ja tabletid imenduvad hästi ka iseseisvalt, aitavad mõned sobivad vitamiinid seda veelgi paremini teha. Magneesiumi omastatavust soodustavad B-grupi vitamiinid, eriti B6 vitamiin. Mineraalidest soodustavad imendumist kaltsium, kaalium, naatrium jne. Seetõttu on magneesiumi tablette alati hea võtta koos toiduga, et ka kõik teised vajalikud ained oleksid kättesaadavad. Vitamiin B6 aitab määrata, kui palju magneesium rakkudesse imendub.

Ecoshi magneesium-glütsinaadi toidulisandile on magneesiumi paremaks imendumiseks lisatud bioaktiivne vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat).

Bioaktiivne magneesium+B6 (magneesium-glütsinaat) aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele. Lisaks aitab magneesium+B6 vähendada väsimust ja kurnatust.

Miks on head just bioaktiivsed magneesiumi tabletid, või veelgi parem kapslid?

Bioaktiivsed vormid on muudetud keha ainevahetuse jaoks sobivaks, et kurnatud keha ei peaks kulutama energiat passiivse vormi muundamiseks aktiivseks. Seega on keha jaoks kergemini omastatavad just sellised magneesiumi tabletid või kapslid, mis ühendab endas ka bioaktiivset B6 vitamiini.

Miks magneesiumi kapslid on paremad kui magneesiumi tabletid?

Magneesiumi kapslid on magneesiumi tablettidest paremad seetõttu, et need on tavaliselt vähem töödeldud kui magneesiumi tabletid. Nimelt, selleks, et saada endale omane kuju ja ka enamvähem talutav maitse, vajavad magneesiumi tabletid mitmesugust suuremat mehaanilist sekkumist.

Tablette kuivatatakse, pressitatakse, lisatakse erinevaid maitseained ning lisaks mängib tablettide säilitamisel suuremat rolli ka niiskus. Seetõttu vajab magneesiumi tablett ka rohkem lisaaineid. Magneesiumi kapslid, aga nii palju töötlemist ega lisaaineid ei vaja ning neid on oluliselt lihtsam neelata. Ecoshi magneesium-glütsinaat kapsleid võib avada ja poolitada ning need sobivad tarbimiseks ka lastele alates koolieast.

Kui palju magneesiumi vajab sinu keha päevas?

National Institutes of Health (NIH) andmetel on magneesiumi soovituslik päevane tarbimine:

  • Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: 30 mg*
  • 7–12 kuud: 75 mg*
  • 1-3 aastased: 80 mg/päevas
  • 4-8 aastased: 130 mg/päevas
  • 9-13 aastased: 240 mg/päevas
  • Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 360 mg/päevas
  • Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 410 mg/päevas
  • Täisealised 19 – 30 aastased naised: 310 mg/päevas
  • Täisealised 19 – 30 aastased mehed: 400 mg/päevas
  • Täisealised 31 – 50 aastased naised: 320 mg/päevas
  • Täisealised 31 – 50 aastased mehed: 420 mg/päevas
  • Naised vanuses 51+ aastat: 320 mg
  • Mehed vanuses 51+ aastat: 420 mg
  • Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 400 mg/päevas
  • Rasedad vanuses 19 – 30 aastat: 350 mg/päevas
  • Rasedad vanuses 31 – 50 aastat: 360 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 360 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 19 – 30 aastat: 310 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 31 – 50 aastat: 320 mg/päevas

*Piisav tarbimine.

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.