Bioaktiivsed foolhappe kapslid aitavad kaasa normaalsele vereloomele, homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele, psühholoogilistele funktsioonidele, immuunsüsteemi normaalsele talitusele ja väsimuse ning kurnatuse vähendamisele.
aitab kaasa normaalsele vereloomele, toetab psühholoogilisi funktsioone ja immuunsüsteemi normaalset talitust. Lisaks aitab foolhape vähendada väsimust ja kurnatust.
B-vitamiinide rühma kuuluv foolhape toimib sünergias teiste B-vitamiinidega – eriti koos B12-vitamiiniga. Kuigi foolhapet leidub paljudes toiduainetes, kaob see kehast kergesti. Mõnede allikate kohaselt peetakse foolhapet ka aju vitamiiniks.
Foolhappevaeguse ohus on rohkem rasedad, vanemad inimesed, alkoholi liigtarvitajad ja erinevate tervisehäirete, kurnatuse ja väsimuse all kannatavad inimesed.
MANUSTAMINE: 1 kuni 2 kapslit päevas peamise söögikorra ajal. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas.
SÄILITAMINE: Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest.
TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 65 g
Foolhape ja folaat – kas need on üks ja sama?
Mõisted “foolhape” ja “folaat” ei tähenda ühte ja sama. Folaat on üldine termin, mida kasutatakse erinevate B9-vitamiini vormide kirjeldamiseks nagu foolhape, tetrahüdrofolaat (THF), dihüdrofolaat (DHF), 5-, 10-metüleentetrahüdrofolaat (5, 10-MTHF) ja 5-metüültetrahüdrofolaat (5-MTHF).
Foolhape. Foolhape on folaadi sünteetiline (st foolhapet toiduainetes looduslikult ei esine) vorm, mida kasutatakse foolhappega rikastatud toiduainetes nagu pastatoodetes, riisis, leivas ja osades hommikusöögihelvestes ja toidulisandites.
Folaat. Folaat esineb ka looduslikult ja seda leidub enim just roheliste lehtedega köögiviljades (nagu spargel, brokoli, brüsseli kapsas, spinat jne), puuviljades ja marjades (nagu avokaado, banaan, greip, apelsin, papaia, vaarikas, maasikas), kaunviljades (nagu kikerherned, herned, aeduba, munguba, sojauba, valge uba), köögiviljades (nagu peet, porgand, lillkapsas, seller, mais, okra, tomat, kaalikas), teraviljades (nagu täisteravili, bulgur-nisu, nisuidud), aga ka mereandides ning pähklites ja seemnetes.
Miks toidulisandid ja rikastatud toiduained sisaldavad foolhapet, mitte folaati?
Toiduainete rikastamine on protsess, mille käigus lisatakse toidule vitamiine ja mineraalaineid. Kuna foolhape on kuumastabiilsem kui looduslik folaat, mis kuumuse ja valguse toimel kergesti laguneb, siis sobibki just foolhape paremini kasutamiseks nii toidulisandites, kui ka rikastatud toiduainetes.
Foolhape raseduse ajal
Foolhapet peetakse äärmiselt oluliseks terve beebi arengu toetamise seisukohalt nii raseduse ajal, kui ka alles rasedust planeerides. Seega peaks naine raseduse ajal või enne lapseootele jäämist sööma tasakaalustatult ja rohkesti looduslikult folaati sisaldavaid toiduaineid. Enamikul naistest on siiski väga raske saada soovitatud päevast foolhappe kogust ainult toiduga ning seetõttu võib paljudel juhtudel olla soovitatav tarbida lisaks foolhappe toidulisandeid või foolhappega rikastatud toiduaineid.
Miks on üks parimaid foolhappe vorme just L-metüülfolaat?
L-metüülfolaat ehk metüülitud folaat on folaadi aktiivne vorm, mida keha saab kohe kasutama hakata. Samuti on see ka üks ohutuimaid, stabiilseimaid ja bioefektiivseimaid loodusliku foolhappe vorme, mida sisaldavad näiteks ka rohelised lehtköögiviljad. L-metüülfolaat, mis on kombineeritud kaltsiumisoolaga imendub kehas stabiilsemalt, kui L-metüülfolaat kombineerituna glükoosamiinisoolaga.
Foolhappe soovituslik päevane tarbimine ehk foolhappe tarbimise ülempiirid
Kuna foolhape toidulisanditest ja rikastatud toiduainetest imendub kehas suuremal määral (väidetavalt kuni 85%), kui looduslikest toiduainetest pärit folaat (keskmiselt kuni 50%), siis peab seda foolhappe toidulisandite tarbimisel arvesse võtma.
National Institutes of Health (NIH) andmetel on toidulisanditest või rikastatud toiduainetest saadava foolhappe aktsepteeritav ülemine tarbimistase:
Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: andmed puuduvad
7–12 kuud: andmed puuduvad
1-3 aastased: 300 mcg
4-8 aastased: 400 mcg
9-13 aastased: 600 mcg
Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 800 mcg
Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 800 mcg
Täisealised 19 + aastased naised: 1000 mcg
Täisealised 19 + aastased mehed: 1000 mcg
Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
Rasedad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
Imetavad emad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
Foolhape ja selle koosmõju ravimitega
Foolhape võib häirida teiste ravimite mõju ja ka vastupidi, osade ravimite sisaldus veres võib mõjutada foolhappe imendumist. Seega räägi enne foolhappe toidulisandite tarbimist oma arsti või apteekriga.
Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid
Bioaktiivsed foolhappe kapslid aitavad kaasa normaalsele vereloomele, homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele, psühholoogilistele funktsioonidele, immuunsüsteemi normaalsele talitusele ja väsimuse ning kurnatuse vähendamisele.
Magneesium aitab kaasa normaalsele närvisüsteemi talitlusele ja psühholoogilistele funktsioonidele. Magneesium aitab kaasa ka normaalsele lihaste tööle, valgusünteesile, energiavahetusele ning vähendada väsimust ja kurnatust. Lisaks aitab magneesium hoida luid ja hambaid.
Ecoshi bioaktiivne magneesium glütsinaat + vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat) on hästi imenduv. Lisaks on magneesiumi kapslid vähem töödeldud, kui tavapärased magneesiumi tabletid.
Kurkumiini ja piperiini 95%-ne ekstrakt koos tõhusust juurde andva kurkumi BCM-95 ekstraktiga toetab südame, hingamisteede, seedetrakti ja liigeste normaalset tegevust, kaitseb rakke vabade radikaalide kahjustava mõju eest toetades sellega immuunsüsteemi vastupanuvõimet (mikroobide, parasiitide ja seente vastu), aitab vähendada väsimust ja kurnatust ning toetada vaimset tervist.
C-vitamiin aitab vähendada väsimust ja kurnatust, aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele ning kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ja igemete normaalsele talitlusele. Kibuvits annab tootele omapoolset väge olles üks C-vitamiinirikkamaid marju.
Põhja – Ameerika rahvameditsiinis kõrgelt hinnatud Musta pähkli ekstrakt aitab tõhusalt kaasa organismi puhastamisele, seedetrakti normaalsele talitlusele ning immuunsüsteemi vastupanuvõimele.
Mitmete veeslahustuvate vormidega ja kiirelt organismi jõudev BIOAKTIIVNE C-VITAMIIN toetab tõhusalt organismi vastupanuvõimet, annab energiat, peletab väsimust ning on oluline mitmete teiste biokeemiliste reaktsioonide toimimiseks kehas.
aitab kaasa normaalsele vereloomele, toetab psühholoogilisi funktsioone ja immuunsüsteemi normaalset talitust. Lisaks aitab foolhape vähendada väsimust ja kurnatust.
B-vitamiinide rühma kuuluv foolhape toimib sünergias teiste B-vitamiinidega – eriti koos B12-vitamiiniga. Kuigi foolhapet leidub paljudes toiduainetes, kaob see kehast kergesti. Mõnede allikate kohaselt peetakse foolhapet ka aju vitamiiniks.
Foolhappevaeguse ohus on rohkem rasedad, vanemad inimesed, alkoholi liigtarvitajad ja erinevate tervisehäirete, kurnatuse ja väsimuse all kannatavad inimesed.
Bioaktiivne foolhape aitab kaasa:
normaalsele vereloomele,
homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele,
psühholoogilistele funktsioonidele,
immuunsüsteemi normaalsele talitusele
väsimuse ja kurnatuse vähendamisele.
KOOSTISOSAD: mahuaine: riisijahu, glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), kaltsium-L-metüülfolaat (vitamiin B9, foolhape).
MANUSTAMINE: 1 kuni 2 kapslit päevas peamise söögikorra ajal. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas.
SÄILITAMINE: Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest.
TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 65 g
Foolhape ja folaat – kas need on üks ja sama?
Mõisted “foolhape” ja “folaat” ei tähenda ühte ja sama. Folaat on üldine termin, mida kasutatakse erinevate B9-vitamiini vormide kirjeldamiseks nagu foolhape, tetrahüdrofolaat (THF), dihüdrofolaat (DHF), 5-, 10-metüleentetrahüdrofolaat (5, 10-MTHF) ja 5-metüültetrahüdrofolaat (5-MTHF).
Foolhape. Foolhape on folaadi sünteetiline (st foolhapet toiduainetes looduslikult ei esine) vorm, mida kasutatakse foolhappega rikastatud toiduainetes nagu pastatoodetes, riisis, leivas ja osades hommikusöögihelvestes ja toidulisandites.
Folaat. Folaat esineb ka looduslikult ja seda leidub enim just roheliste lehtedega köögiviljades (nagu spargel, brokoli, brüsseli kapsas, spinat jne), puuviljades ja marjades (nagu avokaado, banaan, greip, apelsin, papaia, vaarikas, maasikas), kaunviljades (nagu kikerherned, herned, aeduba, munguba, sojauba, valge uba), köögiviljades (nagu peet, porgand, lillkapsas, seller, mais, okra, tomat, kaalikas), teraviljades (nagu täisteravili, bulgur-nisu, nisuidud), aga ka mereandides ning pähklites ja seemnetes.
Miks toidulisandid ja rikastatud toiduained sisaldavad foolhapet, mitte folaati?
Toiduainete rikastamine on protsess, mille käigus lisatakse toidule vitamiine ja mineraalaineid. Kuna foolhape on kuumastabiilsem kui looduslik folaat, mis kuumuse ja valguse toimel kergesti laguneb, siis sobibki just foolhape paremini kasutamiseks nii toidulisandites, kui ka rikastatud toiduainetes.
Foolhape raseduse ajal
Foolhapet peetakse äärmiselt oluliseks terve beebi arengu toetamise seisukohalt nii raseduse ajal, kui ka alles rasedust planeerides. Seega peaks naine raseduse ajal või enne lapseootele jäämist sööma tasakaalustatult ja rohkesti looduslikult folaati sisaldavaid toiduaineid. Enamikul naistest on siiski väga raske saada soovitatud päevast foolhappe kogust ainult toiduga ning seetõttu võib paljudel juhtudel olla soovitatav tarbida lisaks foolhappe toidulisandeid või foolhappega rikastatud toiduaineid.
Miks on üks parimaid foolhappe vorme just L-metüülfolaat?
L-metüülfolaat ehk metüülitud folaat on folaadi aktiivne vorm, mida keha saab kohe kasutama hakata. Samuti on see ka üks ohutuimaid, stabiilseimaid ja bioefektiivseimaid loodusliku foolhappe vorme, mida sisaldavad näiteks ka rohelised lehtköögiviljad. L-metüülfolaat, mis on kombineeritud kaltsiumisoolaga imendub kehas stabiilsemalt, kui L-metüülfolaat kombineerituna glükoosamiinisoolaga.
Foolhappe soovituslik päevane tarbimine ehk foolhappe tarbimise ülempiirid
Kuna foolhape toidulisanditest ja rikastatud toiduainetest imendub kehas suuremal määral (väidetavalt kuni 85%), kui looduslikest toiduainetest pärit folaat (keskmiselt kuni 50%), siis peab seda foolhappe toidulisandite tarbimisel arvesse võtma.
National Institutes of Health (NIH) andmetel on toidulisanditest või rikastatud toiduainetest saadava foolhappe aktsepteeritav ülemine tarbimistase:
Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: andmed puuduvad
7–12 kuud: andmed puuduvad
1-3 aastased: 300 mcg
4-8 aastased: 400 mcg
9-13 aastased: 600 mcg
Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 800 mcg
Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 800 mcg
Täisealised 19 + aastased naised: 1000 mcg
Täisealised 19 + aastased mehed: 1000 mcg
Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
Rasedad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 800 mcg
Imetavad emad vanuses 19 + aastat: 1000 mcg
Foolhape ja selle koosmõju ravimitega
Foolhape võib häirida teiste ravimite mõju ja ka vastupidi, osade ravimite sisaldus veres võib mõjutada foolhappe imendumist. Seega räägi enne foolhappe toidulisandite tarbimist oma arsti või apteekriga.
Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid
koos imendumist soodustava bioaktiivse B6-vitamiiniga aitab magneesium kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele. Magneesium ja B6-vitamiin aitavad vähendada ka väsimust ja kurnatust.
Magneesium on inimese organismis üks tähtsamaid mineraaleja seetõttu on ka äärmiselt oluline, et magneesium mida tarbid, oleks kvaliteetne, kontrollitud ja hästi imenduv.
MANUSTAMINE: 3 kapslit päevas koos toidu ja klaasitäie veega. Parim aeg magneesiumi manustamiseks on õhtul. Soovitatud annust mitte ületada.
Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult.
TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 59 g
Magneesium ja selle olulisus inimkehale
Magneesiumi peetakse kriitiliselt oluliseks mineraalaineks, mida keha lihtsalt peab saama toidust, kuna organism ei suuda seda ise kuidagi tekitada.
Magneesium osaleb rakujagamise protsessis ja aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule, närvisüsteemi normaalsele talitlusele, normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele, normaalsele valgusünteesile, normaalsele energiavahetusele, normaalsele lihaste tööle ning väsimuse ja kurnatuse vähendamisele. Lisaks aitab magneesium normaalsena hoida ka luid ja hambaid.
Üks paremini imenduvatest magneesiumi vormidest ongi just magneesium-glütsinaat, seega magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi tabletid ja kapslid ongi just need, mida keha hästi omastada suudab.
Toidulisandis sisalduv magneesium:
Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
Aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule.
Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
Aitab kaasa normaalsele lihaste tööle.
Aitab kaasa normaalsele valgusünteesile.
Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
Aitab hoida luid normaalsena.
Aitab hoida hambaid normaalsetena.
Osaleb rakujagunemise protsessis.
Toidulisandis sisalduv vitamiin B6:
Aitab kaasa normaalsele tsüsteiini sünteesile.
Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
Aitab kaasa homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele.
Aitab kaasa normaalsele valgu- ja glükogeeniainevahetusele.
Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
Aitab kaasa vere punaliblede normaalsele moodustumisele.
Aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele.
Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
Aitab kaasa hormonaalse aktiivsuse regulatsioonile.
Magneesiumi jaotumine inimkehas ja probleemid magneesiumipuuduse diagnoosimisega
Magneesiumi jaotumine inimkehas. Magneesiumipuudust on meditsiiniliselt raske diagnoosida, sest vere- ja uriiniproovid ei pruugi puudusest alati õiget pilti näidata. Nimelt, vereseerumis leidub kogu keha magneesiumivarudest kõigest vaid 0,8% magneesiumi. Ülejäänud osa jaotub pehmetes kudedes (19%), lihastes (27%) ja valdav enamus luudes (53%). Kuni üks kolmandik luusse talletatud magneesiumist on vahetatav ja kuigi luus sisalduv magneesiumi üldkogus võib olenevalt east muutuda, jääb luu kõige olulisemaks talletatud ja vahetatava magneesiumi piirkonnaks.
Vereanalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Kui magneesiumi kontsentratsioon veres veidikenegi langeb, suureneb oht südamelihase infarktile. Selle ärahoidmiseks võtab keha kõigist oma reservuaaridest, nii luudest, lihastest, rakkudest, kui teistest kudedest magneesiumi vähemaks, et hoida magneesiumitaset veres stabiilsena. Seega, võimaliku magneesiumipuuduse väljaselgitamiseks vereanalüüsi tehes, võibki analüüsi tulemus jääda täiesti normi piiresse, samas, kus rakud ja muud koed võivad magneesiumist täiesti tühjad olla.
Uriinianalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Samuti ei pruugi võimalikust magneesiumi defitsiidist õiget pilti anda uriinianalüüs. Seda just seetõttu, et magneesium uriinis ei ole filtreeritava magneesiumi suure hulga ning muutuva reabsorptsiooni ja sekretsiooni tõttu vastavuses ei tarbitud magneesiumi koguse, ega ka magneesiumi seisundiga organismis. Lisaks sõltub magneesiumi kogus uriinis ka ekstartsellulaarse vedeliku mahust ja kaltsiumi konsentratsioonist plasmas.
Seega ei pruugi ei uriini ega ka vereseerumi magneesiumitase alati peegeldada tegelikku magneesiumi hulka kehas ning magneesiumi defitsiidi diagnoosimisel peaks lähtuma võimalikest riskiteguritest. Enne toidulisandite tarbimist pea nõu ka oma perearstiga.
Magneesiumi defitsiit, selle võimalikud riskitegurid ehk põhjused ja peamised tunnused
Hinnanguliselt ei saa toiduga piisaval hulgal magneesiumi kätte ligikaudu 60% täiskasvanutest. Arvatavasti põhjustavad sellist defitsiiti toitumistavad, tervislikud eripärad, ravimid ja ka tänapäevased põllumajandustehnikad. Nimelt, väidatavalt võib mineraalainete sisaldus köögiviljades olla viimase 100 aasta jooksul vähenenud lausa 80-90% võrra.
Magneesiumipuuduse võimalikud põhjused ja riskitegurid
Toitumistavad, nagu näiteks suur limonaadi, alkoholi, kohvi ja töödeldud toiduainete tarbimine.
Vaimne ja füüsiline stress.
Magneesiumi imendumist mõjutavate ravimite kasutamine (nt diureetikumid, antatsiidid, suukaudsed kontratseptiivid).
Teatud tervislikud seisundid.
Magneesiumi defitsiidist võivad märku anda:
lihasspasmid ja krambid, samuti jalakrambid ja silmalau tõmblused,
unehäired,
kõhukinnisus,
pinge,
väsimus ja nõrkus,
torkimistunne või surinad ehk sipelgad kätes ja jalgades,
liigne erutuvus, närvilisus ja kalduvus ärevusele.
Magneesiumi imendumine ning magneesiumi tablettide ja kapslite efektiivsus – üks paremini imenduvaid magneesiumi vorme ongi just magneesiumglütsinaat
Vastavalt erinevatele võrdlustele peetakse parima imenduvusega ja omastatavusega magneesiumi vormideks magneesiumtsitraati ja magneesiumglütsinaati ehk laktaati.
Uuringute kohaselt sobib magneesium-glütsinaat (nimetatud ka kui magneesiumdiglütsinaat, magneesium-bisglütsinaat-kelaat ja magneesium-bisglütsinaat), kui üks paremini imenduvaid vorme väga hästi just neile, kellel on soolehäired (nt kõhulahtisus, või kes on läbinud soolevähendus operatsiooni), kuna magneesiumglütsinaat imendub hästi ka erinevatest soole osadest.
Kuigi magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi kapslid ja tabletid imenduvad hästi ka iseseisvalt, aitavad mõned sobivad vitamiinid seda veelgi paremini teha. Magneesiumi omastatavust soodustavad B-grupi vitamiinid, eriti B6 vitamiin. Mineraalidest soodustavad imendumist kaltsium, kaalium, naatrium jne. Seetõttu on magneesiumi tablette alati hea võtta koos toiduga, et ka kõik teised vajalikud ained oleksid kättesaadavad. Vitamiin B6 aitab määrata, kui palju magneesium rakkudesse imendub.
Ecoshi magneesium-glütsinaadi toidulisandile on magneesiumi paremaks imendumiseks lisatud bioaktiivne vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat).
Bioaktiivne magneesium+B6 (magneesium-glütsinaat) aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele. Lisaks aitab magneesium+B6 vähendada väsimust ja kurnatust.
Miks on head just bioaktiivsed magneesiumi tabletid, või veelgi parem kapslid?
Bioaktiivsed vormid on muudetud keha ainevahetuse jaoks sobivaks, et kurnatud keha ei peaks kulutama energiat passiivse vormi muundamiseks aktiivseks. Seega on keha jaoks kergemini omastatavad just sellised magneesiumi tabletid või kapslid, mis ühendab endas ka bioaktiivset B6 vitamiini.
Miks magneesiumi kapslid on paremad kui magneesiumi tabletid?
Magneesiumi kapslid on magneesiumi tablettidest paremad seetõttu, et need on tavaliselt vähem töödeldud kui magneesiumi tabletid. Nimelt, selleks, et saada endale omane kuju ja ka enamvähem talutav maitse, vajavad magneesiumi tabletid mitmesugust suuremat mehaanilist sekkumist.
Tablette kuivatatakse, pressitatakse, lisatakse erinevaid maitseained ning lisaks mängib tablettide säilitamisel suuremat rolli ka niiskus. Seetõttu vajab magneesiumi tablett ka rohkem lisaaineid. Magneesiumi kapslid, aga nii palju töötlemist ega lisaaineid ei vaja ning neid on oluliselt lihtsam neelata. Ecoshi magneesium-glütsinaat kapsleid võib avada ja poolitada ning need sobivad tarbimiseks ka lastele alates koolieast.
Kui palju magneesiumi vajab sinu keha päevas?
National Institutes of Health (NIH) andmetel on magneesiumi soovituslik päevane tarbimine:
Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.
Kurkumiin
aitab toetada immuunsüsteemi ja tervet organismi tervikuna. Toidulisand toetab organismi loomulikku kaitsevõimet. 95% piperiini ekstrakt soodustab kurkumi ja kurkumiini imendumist kordades.
Kurkum (Curcuma longa), keskaja Euroopas India safran, on kollajuure perekonda kuuluvate taimeliikide lihavast risoomist saadav kollakas pulber, mis on väga levinud paljudes Aasia köökides. Väga tugeva aroomiga ja mõrudamaitseline vürts sarnaneb ingverijuurele. Kurkumi müüakse harva toorelt, tavaliselt on see eelnevat keedetud, kuivatatud ja siis jahvatatud pulbriks.Kurkum on üks kasulikumaid ja enim uuritumaid väetaimi maailmas.
Maailmas on üle 100 kurkumi liigi ja üks ühine iseloomulik tunnus on nende kollakas oranž toon. Selle tooni annavad kurkumile kurkuminoidid. Kurkumis on kolm peamist kurkuminoidi, mis moodustavad 2-6% risoomi sisust ning kõige suurem osalus on kurkumiinil, kuni 80%. Näiteks pulbrilises maitseaines kurkumis on 100g kohta kuskil keskmiselt 1-3% ehk 1-3g kurkumiini. Kurkumiin kapslis on kurkumist välja ekstraheeritud aktiivaine, mis tervist kõige enam toetab.
Ecoshi kurkumiini ja piperiini kompleks aitab toetada tõhusalt kogu organismi süsteemi tervikuna. Kurkumis leiduv aktiivaine kurkumiin aitab kaasa rakkude normaalsetele funktsioonidele ning immuunsüsteemi kaitsevõimele. Samas on kurkumi pulbris lisaks rohkelt muid aktiivaineid, mis kõik omal moel immuunsüsteemi turgutavad. Üheks neist paljudest kasulikest ainetest on 100% puhtas BCM-95 kurkumi ekstraktis leiduv tumeroon.
Kurkumiini kompleksi kuuluval piperiinil on kurkumi ja kurkumiini imendumist soodustav toime, mistõttu on kompleks üks parimaid vahendeid oma tervise toetamiseks ja üldise heaolu tõstmiseks.
Kurkumiini kompleks annab lisaks järgmist mõju organismile:
Toetab südame, hingamisteede, liigeste ja seedetrakti tegevust
Aitab tugevdada immuunssüsteemi vastupanuvõimet
Toetab vaimset tervist
Vähendab väsimust ja kurnatust
Kaitseb rakke vabade radikaalide kahjustava mõju eest
Pakub kaitset mikroobide, parasiitide ja seente vastu
KURKUMIIN JA PIPERIIN 95% EKSTRAKT
Päevane annus sisaldab: 4 kapslit
Kurkumi (Curcuma longa) droog, 1,26 g*
Kurkumiin, kurkumi 95% ekstrakt 25:1-le, 0,4 g
Kurkumiin, kurkumi BCM-95 ekstrakt, 0,32 g
Piperiin (Piper nigrum), musta pipra 95% ekstrakt 20 mg
Manustamine:
4 kapslit päevas vastavalt terapeudi või arsti soovitusele. Tundliku mao ja maoprobleemide puhul manustada toodet 1-2 kapslit päevas, üks kapsel korraga ühe toidukorra peale. Manustada veega ja koos rasvu sisaldava toiduga. Soovitatud annust ei tohi ületada. Toidulisand ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist ning tervislikku eluviisi. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Toote kogus: 90 taimset kapslit, üks kapsel 500 mg, netokaal 50 g.
C-vitamiin e. L- askorbiinhape on vees lahustuv oksüdatsiooniprotsesse pidurdav vitamiin. C-vitamiin on võimas säilitusaine e. antioksüdant, mis võitleb vabade radikaalide vastu kaitstes rakke ja kudesid. Praegusel stressirohkel ajal elades peaksime leidma võimaluse C-vitamiini juurde võtmiseks.
Eelkõige on C-vitamiin vajalik sidekoe, naha, kõõluste ja kõhre moodustumiseks ning mis eriti tähtis kollageeni sünteesiks. Kollageen on meie naha ja sidekudede tähtis valguline koostisaine, mis aitab säilitada naha ja veresoonte elastsust ja vastupidavust. Kollageen hoiab keha justkui liimina koos ning vooderdab siseelundite, naha ja veresoonte seinu. Kollageeni sisaldavad silelihaskoed, veresooned, seedetrakt, süda, sapipõis, põis, neerud ning lõpetades juuste ja küüntega. Küllaldane kogus C-vitamiini on kvaliteetse kollageeni sünteesi üheks võtmefaktoriks.
C-vitamiin:
aitab kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele
on vajalik kõhrkoe, naha, luude, veresoonte ning igemete normaalseks talitluseks
aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele
aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest
aitab vähendada väsimust ja kurnatust
suurendab raua imendumist
aitab kaasa E-vitamiini algvormi taastekkimisele
On tekkinud arvamas nagu C-vitamiinist saab energiat, see ei ole päris õige. Nimelt transpordib C-vitamiin rasvhappeid mitokondritesse ehk raku energiajaamadesse, millel on väsimust peletav mõju. Energiat toodetakse kehas siiski süsivesikutest ja rasvadest.
NB! Toidust saadava C-vitamiini omastamist halvendavad – suitsetamine, alkohol, suhkur, antibiootikumid, aspiriin, kortisoon, antibeebipillid, düsbakterioos, reuma ja teised kroonilised haigused, stress ja kauaaegne külmakäes viibimine.
Kibuvits annab tootele omapoolset väge olles üks C-vitamiinirikkamaid marju. Lisaks sisaldab kibuvits B1, B2, B6, E ja A -vitamiini ning mineraalainetest kaaliumi, kaltsiumi, rauda, magneesiumi ja tsinki. Kibuvitsa viljades on rohkelt antioksüdante ja kiudaineid, mis pakub tervisele üldtoniseerivat toimet ning on kasulik seedimisele.
Manustamine: 2-4 kapslit päevas vastavalt terapeudi või arsti soovitusele. Manustada veega.
Ühes kapslis on 400mg askorbiinhapet ja 100mg kibuvitsa marajapulbrit.
Tootekogus: 90 vegetaarset kapslit, 500 mg kapsel, netokogus 50g.
Põhja – Ameerika rahvameditsiinis on Must pähkel kõrgelt hinnatud tänu selle koostises olevate looduslike ainete tõhusale toimele.Taim sisaldab polüfenoole, juglooni, karotiini, C, B1-, B6-, F-, E-viatmiini, eeterlikku õli, orgaanilisi happeid, tanniine ja teisi aineid. Musta pähkli ekstrakt aitab puhastada organismi, toetada seedetrakti ja immuunsüsteemi.
Must pähkel on eriti rikas C- vitamiini poolest, mis teeb temast suurepärase antioksüdandi kaitstes organismi vabade radikaalide kahjuliku mõju eest. C-vitamiini leidub temas kaheksa korda enam kui mustsõstras ja viiskümmend korda rohkem kui tsitrusviljades.
Koostisosad:Musta pähkli lehe ekstrakt (Juglans Nigra), taimne kapsel (hüdroksülpropüül metüültselluloos).
Toode on nisu-, gluteeni-, odra-, soja-, muna-, piima- ja piimaproduktide, laktoosi-, sulfiti-, selleri-, kala-, kooriklooma-, zhelatiini- , GMO- ja pärmivaba. Sobib taimetoitlastele.
Manustamine: 1 -2 kapslit 2x päevas koos söögiga vastavalt terapeudi või arsti soovitusele. Manustada veega. Mitte tarvitada üle kahe-kolme nädala. Soovitatud annust ei tohi ületada. Toidulisand ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist ning tervislikku eluviisi. Musta pähklit ei soovitata rasedatele ega rinnaga toitvatele naistele. Pähkliallergia ja ravimite manustamise korral pidada nõu raviarsti või terapeudiga. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Toote kogus: 90 vegetaarset kapslit, 500 mg kapsel, neto 50g
C-vitamiin acerolaga
aitab kaasa kollageeni moodustusmisele ning naha, kõhrkoe, luude, igemete ja veresoonte normaalsele talitlusele. C-vitamiin vähendab ka väsimust ja kurnatust.
Bioaktiivsed C-vitamiinid koos tumepunase hapukirsi Acerolaga imenduvad organismi mitmeid kordi paremini kui tavalised askorbiinhappe vormid. Ecoshi tootes sisalduvad bioaktiivsed vormid toimetavad kehas pehmelt, ei ärrita magu ega muid siseorganeid, erinevalt happe vormis olevatest C-vitamiinidest. Lisaks suudab organism neid vorme paremini tagavaraks ladustada- neerupealistes, maksas, kopsudes, aga ka rakuvahevedelikus.
Acerola kirss sisaldab lisaks vitamiine A, B1, B2, B3, kaltsiumit, magneesiumit, karotenoide ja bioflavonoide. Ka c-vitamiini askorbaadi vormid sisaldavad endas väärtuslikke mineraale nagu kaltsium ja magneesium. Vitamiinid ja mineraalid aitavad üksteisel paremini ainevahetusse imenduda ja võimendavad üksteise toimet. Acerola kirss on kõrge antioksüdantide sisaldusega ning temas leidub rohkem C-vitamiini kui tsitruselistes, mustsõstras, kibuvitsas ja astelpajus. Näiteks sisaldab 100g acerolat ligikaudu 1678 mg C-vitamiini, sidrun aga 57 mg. Acerolas sisalduvad antioksüdandid aeglustavad suhkru lõhustamist, seega aitab see ära hoida veresuhkru taseme järske kõikumisi. Bioflavonoidid aga hoiavad meeli erksana.
C-vitamiini on vaja organismi vastupanuvõime tõstmiseks, kevadväsimuse ning stressi peletamiseks. Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele, närvisüsteemi normaalsele talitlusele ning suurendab raua imendumist. Lisaks aitab vitamiin C kaasa kollageeni normaalsele moodustumisele luude, kõhrkoe, veresoonte, kapillaaride, hammaste, igemete ja naha normaalseks talitluseks.
Ecoshi bioaktiivne C-vitamiin:
teeb hea enesetunde,
annab energiat,
lööb pea selgeks.
Bioaktiivse C-vitamiini eelised:
sisaldab suurel ja vajalikul määral bioaktiivset c-vitamiini
puudub happelisus ja on kerge maole
kõrge biosaadavus
sisaldab Acerola kirsi puuviljapulbrit koos teiste väärtuslike vitamiinide ja mineraalidega
parem c-vitamiini imendumine rakkudesse
pikemaajalisem c-vitamiini hoiustamine organismis tänu L-askorbüül palmitaadile
NB! Toode ei sisalda ka ühtegi täiteainet, ega muud kahjulikku ühendit. Toode on GMO, tehislike lõhna, maitse, värvainete, laktoosi ja gluteenivaba. Sobib ka veganitele.
Koostisosad: Acerola kirsi pulber (Malpighia emarginata), C – vitamiin (magneesium L-askorbaat), C-vitamiin (kaltsium L-askorbaat), C-vitamiin (L-askorbüül-6-palmitaat), taimne kapsel (glaseeraine hüdroksüpropüülmetüültselluloos).
Manustamine: 2 kapslit päevas hommiku- ja lõunasöögi ajal vastavalt terapeudi või arsti soovitusele. Manustada veega. Soovitatud annust ei tohi ületada. Toidulisandit mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Tootekogus: 90 taimset kapslit, 500 mg kapsel, netokogus 50g.
Meie veebileht kasutab parema kasutajakogemuse tagamiseks küpsiseid Nõustunloe lähemalt
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.