Kirjeldus
Bio-Pycnogenol koosneb 9,5 mm ümmargustest helepruunidest tablettidest. Iga tablett sisaldab 40 mg patenteeritud ekstrakti, mis on valmistatud prantsuse merimänni (Pinus pinaster) koorest. Bio-Pycnogenol sisaldab ainulaadset segu vees lahustuvatest, looduslikult esinevatest bioflavonoididest ja puuviljahapetest, millest mitmed on ka võimsad antioksüdandid. Bio-Pycnogenol on ilma lisatud toitaineteta toidulisand, mis toetab head vereringet.
USA-s on püknogenooli tooted populaarsete toidulisandite top 10 nimekirjas. Aine on põhjalikult uuritud ja hästi dokumenteeritud.
Pycnogenol valmistatakse prantsuse meremänni koorest ladinakeelse nimetusega Pinus pinaster. Puid kasvatatakse 2,5 miljoni aakri suurusel istandikul Edela-Prantsusmaal. Puitu kasutatakse mööbli valmistamiseks. Kõik maha võetavad puud asendatakse uute istikutega, mis tähendab, et kogu toodang on täielikult jätkusuutlik. Suures koguses koort, mis on saematerjali tootmise kõrvalsaadus, kasutatakse toorainena Pycnogenoli tootmiseks, mis on kooreekstrakt. See võtab u. 1000 kg koort 1 kg Pycnogenoli valmistamiseks. Oluline on, et bioflavonoidid eraldataks koorest 48 tunni jooksul pärast puu langetamist. Puidul ei kasutata pestitsiide ja patenteeritud ekstraheerimisprotsessis ei kasutata toksilisi lahusteid.
Pycnogenol valmistatakse männi välimise koore ekstraheerimisel. Värske koor pulbristatakse ja ekstraheeritakse patenteeritud protsessis etanooli ja veega. Pärast põhjalikku puhastamist toorekstrakt pihustuskuivatatakse ja muudetakse peeneks pruuniks pulbriks. Seejärel standarditakse ekstrakt 70% +/- 5% protsüanidiinidena tuntud taimsete toimeainete sisalduseni.
Pycnogenolis on palju erinevaid bioflavonoide, nagu katehhiin, epikatehiin, flavoonid ja taksifoliin. Pycnogenol sisaldab ka mitmesuguseid puuviljahappeid, sealhulgas kohvhapet, ferulhapet, gallushapet, kumarhapet ja vanilliinhapet. Nii bioflavonoide kui ka puuviljahappeid võib leida teistes puu- ja juurviljades, kuid mitte ühest taimest ja mitte samas vahekorras.
Pycnogenol toimib antioksüdandina ja aitab kaitsta keharakke oksüdatiivsete kahjustuste eest.
Väga ohutu ekstrakt
Pycnogenol on turul olnud enam kui 40 aastat. Aine on kliiniliselt testitud paljudes teaduslikes uuringutes. Sõltumatute toksikoloogiaekspertide poolt on Pycnogenol märgistatud GRAS (üldiselt ohutuks tunnistatud) ja seetõttu peetakse seda inimtoiduks täiesti ohutuks.