Laos

ANTIOKSÜDANDID – immuunsüsteemi kaitse

24.00

Võimsad antioksüdantsed vitamiinid ja mineraalained, mida on hea tarvitada iseäranis just kevad-, sügis- ja talvisel perioodil immuunsüsteemi kaitseks.  Vitamiinid A, C ja E ning mineraalained nagu tsink ja seleen aitavad kaasa normaalsele immuunsüsteemi talitlusele, vähendavad väsimust ja kurnatust ning säilitavad üldist energiat ja elujõudu.

Kirjeldus

PÄEVANE ANNUS SISALDAB

1 – 2 kapslit

%NRV*

C-vitamiin (kaltsium L-askorbaat ja L-askorbüül-6-palmitaat)

200-400 mg

250-500 %

Viinamarjaseemne ekstrakt

80-160 mg

E-vitamiin  (D-α-tokoferüülhappesuktsinaat)

30-60 mg α-TE

250-500 %

Luteiin

10-20 mg

Tsink (tsinkdiglütsinaat)   

10-20 mg

100-200 %

A-vitamiin  (retinüülpalmitaat)  

350-700 μg RE

44-88 %

Seleen  (L-selenometioniin)  

75-150 μg

136-273 %

% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele. (NRV – Nutrient Reference Value)

ANTI – OKSÜDANTIDE KOMPLEKS

Antioksüdantide kompleksi tootes aitab vitamiin C kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele ning vähendada väsimust ja kurnatust. Viinamarjaseemne ekstrakt on antioksüdantide allikas ja toetab südame veresoonkonna tervist. Vitamiin E ja seleen aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Tsink aitab kaasa normaalsele kognitiivsele talitlusele ja DNA-sünteesile. Vitamiin A aitab hoida nahka ja limaskesti normaalsena ning osaleb rakkude spetsialiseerumise protsessis.

 Antioksüdandid nagu vitamiinid A, C, E ja mineraalained nagu tsink ja seleen on ained, mis pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket. Terves organismis valitseb antioksüdantide ja vabade radikaalide vahel tasakaal. Vabad radikaalid muutuvad aga ohtlikuks, kui tasakaal saab rikutud. Vabade radikaalide ülekaalu põhjustavad reostunud õhk, tubakasuits, alkohol, keskkonnamürgid, stress, infektsioonilised ja kroonilised haigused, kantserogeene sisaldavate toiduainete söömine ja mõned ravimid.

Antioksüdantide kompleksis:

  • vitamiin E ja seleen aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest;
  • vitamiin A aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele;
  • tsink aitab kaasa normaalsele kognitiivsele talitlusele ja DNA-sünteesile;
  • C vitamiin aitab kaasa normaalsele energiavahetusele ja närvisüsteemi normaalsele talitlusele;
  • viinamarjaseemne ekstrakt on antioksüdantide allikas ja toetab südame veresoonkonna tervist.

 

KOOSTIOSAD: C-vitamiin (kaltsium-L-askorbaat ja L-askorbüül-6-palmitaat), viinamarjaseemne (Vitis vinifera L.) ekstrakt (95% OPC oligomeersed proantotsüanidiinid), taimne kapsel (glaseeraine: pullulaan), E-vitamiin (D-α-tokoferüülhappesuktsinaat), luteiin (allikas: kõrge peiulille Tagetes erecta L. ekstrakt), tsink (tsinkdiglütsinaat), A-vitamiin (retinüülpalmitaat), seleen (L-selenometioniin).

MANUSTAMINE: 1-2 kapslit päevas. Manustada koos rasvu sisalduva toiduga.
Soovitatud annust mitte ületada. Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida lastele kättesaamatus kohas.

SÄILITAMINE:  Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 58 g

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.

Võrdle tooteid

ANTIOKSÜDANDID – immuunsüsteemi kaitse removePAU D’ARCO – sipelgapuu koore tilgad 50ml removeMAGNEESIUM GLÜTSINAAT – bioaktiivne removeD-MANNOOS + ECHINACEA removeMUSTA PÄHKLI EKSTRAKT removeKEHAPUHASTUS – detox remove
NameANTIOKSÜDANDID – immuunsüsteemi kaitse removePAU D’ARCO – sipelgapuu koore tilgad 50ml removeMAGNEESIUM GLÜTSINAAT – bioaktiivne removeD-MANNOOS + ECHINACEA removeMUSTA PÄHKLI EKSTRAKT removeKEHAPUHASTUS – detox remove
Pilt
Hinnang
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hinnanguga 0 / 5
Hind24.0019.0023.0019.0017.0054.00
Saadavus
Lisa ostukorvi

Lisa korvi

Vali

Lisa korvi

Lisa korvi

Lisa korvi

Lisa korvi

Toote lühikirjeldusVõimsad antioksüdantsed vitamiinid ja mineraalained, mida on hea tarvitada iseäranis just kevad-, sügis- ja talvisel perioodil immuunsüsteemi kaitseks.  Vitamiinid A, C ja E ning mineraalained nagu tsink ja seleen aitavad kaasa normaalsele immuunsüsteemi talitlusele, vähendavad väsimust ja kurnatust ning säilitavad üldist energiat ja elujõudu.Kesk- ja Lõuna-Ameerikas kasvav sipelgapuu ehk Pau d´Arco aitab kaitsta rakke ja kudesid oksüdatiivsete kahjustuste eest. Sipelgapuu suurendab organismi füsioloogilist vastupanuvõimet raskete keskkonnatingimuste korral ning aitab kaasa keha kaitsele välistegurite vastu. Sipelgapuu koort sobib kasutada immuunsüsteemi hoidmiseks ja organismi toetuseks, eriti kevad-sügisesel hooajal. Vedelal kujul Pau d´Arco ekstrakt sobib eriti lastele selle hapukasmagusa maitse tõttu.
Magneesium aitab kaasa normaalsele närvisüsteemi talitlusele ja psühholoogilistele funktsioonidele. Magneesium aitab kaasa ka normaalsele lihaste tööle, valgusünteesile, energiavahetusele ning vähendada väsimust ja kurnatust. Lisaks aitab magneesium hoida luid ja hambaid. Ecoshi bioaktiivne magneesium glütsinaat + vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat) on hästi imenduv. Lisaks on magneesiumi kapslid vähem töödeldud, kui tavapärased magneesiumi tabletid.
Aitab toetada organismi loomulikku kaitsevõimet ja hoida alumiste kuseteede tervist. Looduslik suhkur D-mannoos (100% puhas pulber) kombinatsioonis Echinacea purpurea ehk punase päevakübaraga – põie ning kuseteede elundkonna toetuseks, puhastamiseks ja kaitseks.
Põhja – Ameerika rahvameditsiinis kõrgelt hinnatud Musta pähkli ekstrakt aitab tõhusalt kaasa organismi puhastamisele, seedetrakti normaalsele talitlusele ning immuunsüsteemi vastupanuvõimele.
Toode sisaldab organismi rikastavaid toitaineid, mis aitavad kaasa keha puhastamisele, soodustavad seedimist ja sooletrakti funktsioone. Spirulina, mustikas ja odraorase on antioksüdantsete omadustega, mis aitavad organismil toime tulla oksüdatiivse stressiga. Antioksüdandid kaitsevad rakke ja kudesid oksüdatiivsete kahjustuste eest. Võilill ja maarjaohakas aitavad kaitsta vabade radikaalide toime eest, mis tingitud stressist, alkoholist, UV-kiirgusest või saastunud keskkonnast. Maarjaohakas, spirulina ja takjajuur aitavad kaasa glükoosi metabolismile ja säilitada tervislikku veresuhkru taset.
Tootekirjeldus
PÄEVANE ANNUS SISALDAB
1 – 2 kapslit
%NRV*
C-vitamiin (kaltsium L-askorbaat ja L-askorbüül-6-palmitaat)
200-400 mg
250-500 %
Viinamarjaseemne ekstrakt
80-160 mg
E-vitamiin  (D-α-tokoferüülhappesuktsinaat)
30-60 mg α-TE
250-500 %
Luteiin
10-20 mg
Tsink (tsinkdiglütsinaat)   
10-20 mg
100-200 %
A-vitamiin  (retinüülpalmitaat)  
350-700 μg RE
44-88 %
Seleen  (L-selenometioniin)  
75-150 μg
136-273 %
% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele. (NRV – Nutrient Reference Value)

ANTI - OKSÜDANTIDE KOMPLEKS

Antioksüdantide kompleksi tootes aitab vitamiin C kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele ning vähendada väsimust ja kurnatust. Viinamarjaseemne ekstrakt on antioksüdantide allikas ja toetab südame veresoonkonna tervist. Vitamiin E ja seleen aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Tsink aitab kaasa normaalsele kognitiivsele talitlusele ja DNA-sünteesile. Vitamiin A aitab hoida nahka ja limaskesti normaalsena ning osaleb rakkude spetsialiseerumise protsessis.
 Antioksüdandid nagu vitamiinid A, C, E ja mineraalained nagu tsink ja seleen on ained, mis pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket. Terves organismis valitseb antioksüdantide ja vabade radikaalide vahel tasakaal. Vabad radikaalid muutuvad aga ohtlikuks, kui tasakaal saab rikutud. Vabade radikaalide ülekaalu põhjustavad reostunud õhk, tubakasuits, alkohol, keskkonnamürgid, stress, infektsioonilised ja kroonilised haigused, kantserogeene sisaldavate toiduainete söömine ja mõned ravimid. Antioksüdantide kompleksis:
  • vitamiin E ja seleen aitavad kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest;
  • vitamiin A aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele;
  • tsink aitab kaasa normaalsele kognitiivsele talitlusele ja DNA-sünteesile;
  • C vitamiin aitab kaasa normaalsele energiavahetusele ja närvisüsteemi normaalsele talitlusele;
  • viinamarjaseemne ekstrakt on antioksüdantide allikas ja toetab südame veresoonkonna tervist.
  KOOSTIOSAD: C-vitamiin (kaltsium-L-askorbaat ja L-askorbüül-6-palmitaat), viinamarjaseemne (Vitis vinifera L.) ekstrakt (95% OPC oligomeersed proantotsüanidiinid), taimne kapsel (glaseeraine: pullulaan), E-vitamiin (D-α-tokoferüülhappesuktsinaat), luteiin (allikas: kõrge peiulille Tagetes erecta L. ekstrakt), tsink (tsinkdiglütsinaat), A-vitamiin (retinüülpalmitaat), seleen (L-selenometioniin). MANUSTAMINE: 1-2 kapslit päevas. Manustada koos rasvu sisalduva toiduga. Soovitatud annust mitte ületada. Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida lastele kättesaamatus kohas. SÄILITAMINE:  Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult. TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 58 g Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.
PÄEVANE ANNUS SISALDAB
2 ml (52 tilka)
Pau d’Arco (Tabebuia avellanedae) ekstrakt
731 mg

SIPELGAPUU

ehk Pau d´Arco aitab kaitsta rakke ja kudesid oksüdatiivsete kahjustuste ning keha väliste tegurite eest.
Ecoshi Sipelgapuu koor ehk Pau d’Arco (Tabebuia avellanedae) pärineb Brasiiliast ja peamiselt kasvab puu Kesk- ja Lõuna-Ameerikas ning tema nimetus tuleneb sellest, et õõnsused tema okstes on asustatud sipelgatega. See teeb puu tugevaks ja vastupidavaks kõikvõimalikele kahjuritele ja seentele. Selle taime kasulikke omadusi teavad hästi Peruu ja Mehhiko põliselanikud, kes nimetavad seda “jumalikuks puuks”. Sipelgapuu koore pulbrit sobib kasutada immuunsüsteemi hoidmiseks, eriti kevad-sügisel hooajal. Toode sobib hästi lastele meeldiva magushapuka maitse tõttu. KOOSTISOSAD: vesi; Pau d’Arco ehk sipelgapuu (Tabebuia avellanedae) koore 4:1 ekstrakt; stabilisaator: glütserool; antioksüdandid: sidrunhape, D-α-tokoferool (E-vitamiin). MANUSTAMINE: 2 ml päevas. 2 ml = 52 tilka = neli pipetitäit = ca 1 teelusikatäis. Enne kasutamist loksutada. Tavapärane manustamise kuuri kestvus on 2 nädalat kuni 1 kuu, maksimaalselt 2 kuud. Pau d’Arcot tarbides on hea võtta lisaks probiootikume. NB! Manustamisel on oluline vältida pipeti kontakti suu ja keele limaskestaga! Manustada toodet nii, et suhu tilgutades ei puutuks pipett kokku suu limaskestadega või tilguta lusikale. Toidulisandit mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Mitte ületada soovitatud päevast annust. Tootes sisalduv taimeekstrakt võib moodustada loodusliku sette ja ekstrakti värvus võib partiiti erineda, ilma et see mõjutaks toote kvaliteeti. Sipelgapuu koor vedeldab verd, mistõttu tuleb olla ettevaatlik vere hüübimishäirete korral, vere hüübimist mõjutavate ravimite (nt antikoagulandid) kasutamisel ning enne või pärast kirurgilist protseduuri. Krooniliste haiguste, ravimite tarvitamise ja imetamise korral konsulteerida arsti või apteekriga. Mitte tarvitada raseduse ajal. Hoiatus: suurtes kogustes Pau d’Arco manustamine võib põhjustada iiveldust, peapööritust, kõhulahtisust, oksendamist ja veritsust. SÄILITAMINE: Toodet hoida suletuna toatemperatuuril ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest. Peale esmast avamist hoida külmkapis ja tarvitada ära 3 kuu jooksul. TOOTE KOGUS: 50 ml

PÄEVANE ANNUS SISALDAB

3 kapslit

% NRV *

Magneesium (1500 mg magneesiumdiglütsinaadist)

270 mg

72 %

Vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat)

6 mg

429 %

% NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele (NRV – Nutrient Reference Value)

MAGNEESIUM GLÜTSINAAT

koos imendumist soodustava bioaktiivse B6-vitamiiniga aitab magneesium kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele. Magneesium ja B6-vitamiin aitavad vähendada ka väsimust ja kurnatust.

Magneesium on inimese organismis üks tähtsamaid mineraale ja seetõttu on ka äärmiselt oluline, et magneesium mida tarbid, oleks kvaliteetne, kontrollitud ja hästi imenduv. 

KOOSTISOSAD: magneesiumdiglütsinaat (magneesium), glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), püridoksaal-5′-fosfaat (vitamiin B6).

MANUSTAMINE: 3 kapslit päevas koos toidu ja klaasitäie veega. Parim aeg magneesiumi manustamiseks on õhtul. Soovitatud annust mitte ületada.

Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi. Hoida lastele kättesaamatus kohas.

SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 59 g

Magneesium ja selle olulisus inimkehale

Magneesiumi peetakse kriitiliselt oluliseks mineraalaineks, mida keha lihtsalt peab saama toidust, kuna organism ei suuda seda ise kuidagi tekitada.

Magneesium osaleb rakujagamise protsessis ja aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule,  närvisüsteemi normaalsele talitlusele, normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele, normaalsele valgusünteesile, normaalsele energiavahetusele, normaalsele lihaste tööle ning väsimuse ja kurnatuse vähendamisele. Lisaks aitab magneesium normaalsena hoida ka luid ja hambaid.

Üks paremini imenduvatest magneesiumi vormidest ongi just magneesium-glütsinaat, seega magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi tabletid ja kapslid ongi just need, mida keha hästi omastada suudab.

Toidulisandis sisalduv magneesium:

  • Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa normaalsele lihaste tööle.
  • Aitab kaasa normaalsele valgusünteesile.
  • Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab hoida luid normaalsena.
  • Aitab hoida hambaid normaalsetena.
  • Osaleb rakujagunemise protsessis.

Toidulisandis sisalduv vitamiin B6:

  • Aitab kaasa normaalsele tsüsteiini sünteesile.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa homotsüsteiini normaalsele ainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsele valgu- ja glükogeeniainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab kaasa vere punaliblede normaalsele moodustumisele.
  • Aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab vähendada väsimust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa hormonaalse aktiivsuse regulatsioonile.

Magneesiumi jaotumine inimkehas ja probleemid magneesiumipuuduse diagnoosimisega

Magneesiumi jaotumine inimkehas. Magneesiumipuudust on meditsiiniliselt raske diagnoosida, sest vere- ja uriiniproovid ei pruugi puudusest alati õiget pilti näidata. Nimelt, vereseerumis leidub kogu keha magneesiumivarudest kõigest vaid 0,8% magneesiumi. Ülejäänud osa jaotub pehmetes kudedes (19%), lihastes (27%) ja valdav enamus luudes (53%). Kuni üks kolmandik luusse talletatud magneesiumist on vahetatav ja kuigi luus sisalduv magneesiumi üldkogus võib olenevalt east muutuda, jääb luu kõige olulisemaks talletatud ja vahetatava magneesiumi piirkonnaks.

Vereanalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Kui magneesiumi kontsentratsioon veres veidikenegi langeb, suureneb oht südamelihase infarktile. Selle ärahoidmiseks võtab keha kõigist oma reservuaaridest, nii luudest, lihastest, rakkudest, kui teistest kudedest magneesiumi vähemaks, et hoida magneesiumitaset veres stabiilsena. Seega, võimaliku magneesiumipuuduse väljaselgitamiseks vereanalüüsi tehes, võibki analüüsi tulemus jääda täiesti normi piiresse, samas, kus rakud ja muud koed võivad magneesiumist täiesti tühjad olla.

Uriinianalüüsid magneesiumipuuduse testimiseks. Samuti ei pruugi võimalikust magneesiumi defitsiidist õiget pilti anda uriinianalüüs. Seda just seetõttu, et magneesium uriinis ei ole filtreeritava magneesiumi suure hulga ning muutuva reabsorptsiooni ja sekretsiooni tõttu vastavuses ei tarbitud magneesiumi koguse, ega ka magneesiumi seisundiga organismis. Lisaks sõltub magneesiumi kogus uriinis ka ekstartsellulaarse vedeliku mahust ja kaltsiumi konsentratsioonist plasmas.

Seega ei pruugi ei uriini ega ka vereseerumi magneesiumitase alati peegeldada tegelikku magneesiumi hulka kehas ning magneesiumi defitsiidi diagnoosimisel peaks lähtuma võimalikest riskiteguritest. Enne toidulisandite tarbimist pea nõu ka oma perearstiga.

Magneesiumi defitsiit, selle võimalikud riskitegurid ehk põhjused ja peamised tunnused

Hinnanguliselt ei saa toiduga piisaval hulgal magneesiumi kätte ligikaudu 60% täiskasvanutest. Arvatavasti põhjustavad sellist defitsiiti toitumistavad, tervislikud eripärad, ravimid ja ka tänapäevased põllumajandustehnikad. Nimelt, väidatavalt võib mineraalainete sisaldus köögiviljades olla viimase 100 aasta jooksul vähenenud lausa 80-90% võrra.

Magneesiumipuuduse võimalikud põhjused ja riskitegurid

  • Toitumistavad, nagu näiteks suur limonaadi, alkoholi, kohvi ja töödeldud toiduainete tarbimine.
  • Vaimne ja füüsiline stress.
  • Magneesiumi imendumist mõjutavate ravimite kasutamine (nt diureetikumid, antatsiidid, suukaudsed kontratseptiivid).
  • Teatud tervislikud seisundid.

Magneesiumi defitsiidist võivad märku anda:

  • lihasspasmid ja krambid, samuti jalakrambid ja silmalau tõmblused,
  • unehäired,
  • kõhukinnisus,
  • pinge,
  • väsimus ja nõrkus,
  • torkimistunne või surinad ehk sipelgad kätes ja jalgades,
  • liigne erutuvus, närvilisus ja kalduvus ärevusele.

Magneesiumi imendumine ning magneesiumi tablettide ja kapslite efektiivsus – üks paremini imenduvaid magneesiumi vorme ongi just magneesiumglütsinaat

Vastavalt erinevatele võrdlustele peetakse parima imenduvusega ja omastatavusega magneesiumi vormideks magneesiumtsitraati ja magneesiumglütsinaati ehk laktaati.

Uuringute kohaselt sobib magneesium-glütsinaat (nimetatud ka kui magneesiumdiglütsinaat, magneesium-bisglütsinaat-kelaat ja magneesium-bisglütsinaat), kui üks paremini imenduvaid vorme väga hästi just neile, kellel on soolehäired (nt kõhulahtisus, või kes on läbinud soolevähendus operatsiooni), kuna magneesiumglütsinaat imendub hästi ka erinevatest soole osadest.

Kuigi magneesium-glütsinaati sisaldavad magneesiumi kapslid ja tabletid imenduvad hästi ka iseseisvalt, aitavad mõned sobivad vitamiinid seda veelgi paremini teha. Magneesiumi omastatavust soodustavad B-grupi vitamiinid, eriti B6 vitamiin. Mineraalidest soodustavad imendumist kaltsium, kaalium, naatrium jne. Seetõttu on magneesiumi tablette alati hea võtta koos toiduga, et ka kõik teised vajalikud ained oleksid kättesaadavad. Vitamiin B6 aitab määrata, kui palju magneesium rakkudesse imendub.

Ecoshi magneesium-glütsinaadi toidulisandile on magneesiumi paremaks imendumiseks lisatud bioaktiivne vitamiin B6 (püridoksaal-5′-fosfaat).

Bioaktiivne magneesium+B6 (magneesium-glütsinaat) aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja normaalsetele psühholoogilistele funktsioonidele. Lisaks aitab magneesium+B6 vähendada väsimust ja kurnatust.

Miks on head just bioaktiivsed magneesiumi tabletid, või veelgi parem kapslid?

Bioaktiivsed vormid on muudetud keha ainevahetuse jaoks sobivaks, et kurnatud keha ei peaks kulutama energiat passiivse vormi muundamiseks aktiivseks. Seega on keha jaoks kergemini omastatavad just sellised magneesiumi tabletid või kapslid, mis ühendab endas ka bioaktiivset B6 vitamiini.

Miks magneesiumi kapslid on paremad kui magneesiumi tabletid?

Magneesiumi kapslid on magneesiumi tablettidest paremad seetõttu, et need on tavaliselt vähem töödeldud kui magneesiumi tabletid. Nimelt, selleks, et saada endale omane kuju ja ka enamvähem talutav maitse, vajavad magneesiumi tabletid mitmesugust suuremat mehaanilist sekkumist.

Tablette kuivatatakse, pressitatakse, lisatakse erinevaid maitseained ning lisaks mängib tablettide säilitamisel suuremat rolli ka niiskus. Seetõttu vajab magneesiumi tablett ka rohkem lisaaineid. Magneesiumi kapslid, aga nii palju töötlemist ega lisaaineid ei vaja ning neid on oluliselt lihtsam neelata. Ecoshi magneesium-glütsinaat kapsleid võib avada ja poolitada ning need sobivad tarbimiseks ka lastele alates koolieast.

Kui palju magneesiumi vajab sinu keha päevas?

National Institutes of Health (NIH) andmetel on magneesiumi soovituslik päevane tarbimine:

  • Sünnist kuni 6 kuu vanuseni: 30 mg*
  • 7–12 kuud: 75 mg*
  • 1-3 aastased: 80 mg/päevas
  • 4-8 aastased: 130 mg/päevas
  • 9-13 aastased: 240 mg/päevas
  • Teismelised 14 – 18 aastased tütarlapsed: 360 mg/päevas
  • Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 410 mg/päevas
  • Täisealised 19 – 30 aastased naised: 310 mg/päevas
  • Täisealised 19 – 30 aastased mehed: 400 mg/päevas
  • Täisealised 31 – 50 aastased naised: 320 mg/päevas
  • Täisealised 31 – 50 aastased mehed: 420 mg/päevas
  • Naised vanuses 51+ aastat: 320 mg
  • Mehed vanuses 51+ aastat: 420 mg
  • Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 400 mg/päevas
  • Rasedad vanuses 19 – 30 aastat: 350 mg/päevas
  • Rasedad vanuses 31 – 50 aastat: 360 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 360 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 19 – 30 aastat: 310 mg/päevas
  • Imetavad emad vanuses 31 – 50 aastat: 320 mg/päevas

*Piisav tarbimine.

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.

Punast päevakübarat ehk siilkübarat (Echinacea purpurea) kasutatakse immuunsüsteemi tugevdamiseks ja loomuliku vastupanuvõime suurendamiseks. Lisaks aitab punane päevakübar hoida alumiste kuseteede tervist. D-mannoos on looduslik suhkur, mis kuulub monosahhariidide hulka. See on struktuurilt sarnane glükoosile, kuid erineb selle poolest, kuidas selle molekulid on paigutatud. D-mannoos esineb looduslikult mitmetes taimedes, nagu kookospähklid, jõhvikad, ploomid ja teised puuviljad. KOOSTISOSAD: D-mannoos (glükoos maisitärklisest); taimne kapsel (glaseeraine: pullulaan); punane päevakübar ehk punane siilkübar (Echinacea purpurea) ürdiekstrakt (standardiseeritud 4 % polüfenoolidele). MANUSTAMINE: Võtke 1-4 kapslit päevas koos vee või magustamata mahlaga. Päeva jooksul on soovitatav juua piisavalt vedelikku. Mitte manustada koos ravimite või alkoholiga. Mitte kasutada ülitundlikkuse ja allergia korral, nt teadaolevad allergiad korvõieliste (nt päevalille, krüsanteemi) suhtes. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas. SÄILITAMINE: Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese päikesevalguse eest. NETOKOGUS: 31 g; 60 kapslit Põhja – Ameerika rahvameditsiinis on Must pähkel kõrgelt hinnatud tänu selle koostises olevate looduslike ainete tõhusale toimele.Taim sisaldab polüfenoole, juglooni, karotiini, C, B1-, B6-, F-, E-viatmiini, eeterlikku õli, orgaanilisi happeid, tanniine ja teisi aineid. Musta pähkli ekstrakt aitab puhastada organismi, toetada seedetrakti ja immuunsüsteemi. Must pähkel on eriti rikas C- vitamiini poolest, mis teeb temast suurepärase antioksüdandi kaitstes organismi vabade radikaalide kahjuliku mõju eest. C-vitamiini leidub temas kaheksa korda enam kui mustsõstras ja viiskümmend korda rohkem kui tsitrusviljades. Koostisosad: Musta pähkli lehe ekstrakt (Juglans Nigra), taimne kapsel (hüdroksülpropüül metüültselluloos). Toode on nisu-, gluteeni-, odra-, soja-, muna-, piima- ja piimaproduktide, laktoosi-, sulfiti-, selleri-, kala-, kooriklooma-, zhelatiini- , GMO- ja pärmivaba. Sobib taimetoitlastele. Manustamine: 1 -2 kapslit 2x päevas koos söögiga vastavalt terapeudi või arsti soovitusele. Manustada veega. Mitte tarvitada üle kahe-kolme nädala. Soovitatud annust ei tohi ületada. Toidulisand ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist ning tervislikku eluviisi. Musta pähklit ei soovitata rasedatele ega rinnaga toitvatele naistele. Pähkliallergia ja ravimite manustamise korral pidada nõu raviarsti või terapeudiga. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Toote kogus: 90 vegetaarset kapslit, 500 mg kapsel, neto 50g
PÄEVANE ANNUS SISALDAB
2 spl (10g) / 4 spl (20g)
Atlandi punavetikas (Dulse)
2,5 g / 5  g
Odraorase (Hordeum vulgare) pulber
2,4 g / 4,8 g
Spirulina (Spirulina platerisis)
2 g / 4 g
Metsmustika (Vaccinium myrtillus) pulber
2 g / 4 g
Võilille (Taraxacum officinale) juure pulber
0,5 g / 1 g
Takjajuure (Arctium lappa) pulber
0,5 g / 1 g
Maarjaohaka (Silybum marianum) seemnete ekstrakt (millest 98 mg / 196 mg silümariini)
122,5 mg / 245 mg

KEHAPUHASTUS DETOX

aitab kaasa organismi puhastamisele, toetab maksa funktsioone ja rikastab keha toitainetega.
Kehakoostise Detox
Me elame tööstuse ajastul. Igapäevaselt võib meie organismi sattuda kahjulikke toksiinide ühendeid, mis ohustavad meie tervist ja heaolu. Need rasked ühendid jõuavad meie organismi õhu, vee ja toiduga nt saastunud veekogude kaladest, konservpurkidest,  torustikest, autoheitgaasidest, aga ka amalgaamplommidest, vaktsiinidest jne. Parim, mis me oma keha heaks teha saame on puhastada organism neist ohtlikest ainetest. Siin ulatab loodus meile oma abistava käe väekate taimedega. Need on taimed, mis seovad endaga toksiine, viies neid kehast välja ja samal ajal jättes organismi väärtuslikke rakke toitvaid toitaineid. Maarjaohakas aitab tänu silümariinile kaasa rakkude regenereerimisele, kaitseb ja toetab maksa funktsioone ning aitab kaasa maksa detoksifikatsioonile. Lisaks soodustab maarjaohakas seedimist ja organismi puhastumist, suurendab organismi füsioloogilist vastupanuvõimet raskete keskkonnatingimuste korral ja aitab kaasa keha kaitsele väliste mõjurite eest. Takjajuur aitab kaasa vere puhastamisele, neerude tööle ja kuseteede funktsionaalsusele. Takjajuur toetab ka seedimist ja hõlbustab rasvade seedimist. Mustikas sisalduvad antotsüaniinid aitavad säilitada terveid ja toimivaid limaskestasid maos ning peensooles. Lisaks aitab mustikas kaasa normaalsele süsivesikute, lipiidide ja valkude ainevahetusele. Võilille juur on prebiootilise toimega, stimuleerib seedimist ja on kasulik seedetrakti häirete korral. Võilill aitab hoida mao füsioloogilist pH tasakaalu ning aitab kaasa normaalsele mao- ja maksatalitlusele.

KEHAPUHASTUS DETOX TOITAINETE MÄÄRAD

 
Toitumisalane teave 100 g kohta 20 g kohta (päevane annus)
Energiasisaldus 1202 kJ 285 kcal 240 kJ 57.0 kcal
Rasvad, millest küllastunud rasvhapped 3,04 g 0,889 g 0,608 g 0,178 g
Süsivesikud, millest suhkrud 33,9 g 18,0 g 6,79 g 3,61 g
Valgud 25,3 g 5,07 g
Sool* 1,59 g 0,317 g
*Soola sisaldus tuleneb ainult loodusliku Na olemasolust.  KOOSTISOSAD: Atlandi punavetikas (Palmaria palmata), odraorase (Hordeum vulgare L.) pulber, spirulina (Arthrospira platensis) pulber, külmkuivatatud metsmustika (Vaccinium myrtillus) marjade pulber, hariliku võilille (Taraxacum officinale) juure pulber, takjajuure (Articum Lappa L.) pulber, hariliku maarjaohaka (Silybum marianum) seemnete ekstrakt 20:1 (80% silümariini sisaldusega). MANUSTAMINE: Manustada 2-4 supilusikatäit (keskmise suurusega triiki täis supilusikas või kuhjaga teelusikatäis) päevas koos veega, kookosveega, jogurti või mahlaga. Soovi korral võib detoxsmuutisse lisada banaani, et vähendada vetikamaitset. Smuutisse võib lisada ka teisi meelepäraseid puuvilju, salatilehti ja marju. Manustamist alustada väiksemast kogusest (1-2 teelusikatäit päevas) ja tõsta annust järk-järgult organismi reaktsioone jälgides. Puhastusega kaasnevate kõrvalmõjude ja ebamugavustunde korral kasutada väisemat annust, mis on teie organismile sobiv. Kõhulahtisuse korral vähendada kogust kuni stabiliseerumiseni ja seejärel tasapisi doosi tõsta. Mitte tarvitada raseduse ja rinnaga toitmise ajal. Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas. SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja päikese eest kaitstult. Peale esmast avamist tarvitada ära 3 kuu jooksul. NETOKOGUS: 400 g taimset pulbrit Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.